Startsida

Om Sällskapen Länkarna

Länkdistrikt/Länkråd

Länksällskap

Länkar till Länkar

Se bilder från:

Drammen 2008

 

ç Riksträffar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk Treff i Drammen 14-16 mars 2008

Detta var den tredje Nordisk Treff som Drammenlänkarna anordnat. Den första var 1993
och den andra 1999. Detta var också Drammensgruppas 20 årsjubileum.
Alla aktiviteter hölls på First Hotel i Drammen, såväl mötesförhandlingar, medlemsvård, luncher, bankett och boende under samma tak.
Vi fick ett varmt välkomnande av Drammen-länkarna när vi kom fram och en proffsig hantering i hotellets receptionen där rumsfördelningen ordnades smidigt. Vi fick tillfälle
att lära känna våra norska länkkamrater från Mo i Rana i norr till de olika ”grupperna”
i Oslo.
Treffen öppnades, som traditionen i Norge är, med flagghissning utomhus och sången ”Broder Lenk”. Drammenlenkernes ordförande Svein Helge Moen  hälsade sedan alla varmt välkomna och öppnade treffen.
John Dutton, från Drammens kommun, hälsade också välkommen och informerade om Drammen i dag och det arbete som pågår sedan 10 år för att göra staden trivsam för medborgarna. En delvis ny stadsbild med promenadstråk efter älven och ett mera bilfritt centrum.
För Svein Helge fanns det extra grund till att fira eftersom han var med redan vid starten 1988 och var en av dem som startade De Norske Lenker Drammen. Han redogjorde för historiken från starten 1988 till i dag och arrangerandet av Nordisk Treff.
Sju norska och tolv svenska sällskap lämnade sedan rapporter från sina grupper och sällskap. Medlemsvården inleddes av en talare från Gjövik och därefter kunde vi lyssna
till talare från såväl Norge som Sverige som berättade om sig själva och om vägen ur
sitt missbruk.
Vid kvällens bankett kom många och gratulerade till de 20 åren. Där var representanter från Drammens kommun, olika behandlingshem och andra som har kontakt med Drammen-lenkerne. De närvarande grupperna och sällskapen gratulerade också med standar och presenter.
På lördagseftermiddagen var det information, solosång och trumpetsolo i Bragenäs Kirke och när vi trodde att ceremonin var slut slogs kyrkporten upp och Bröllopsmarschen spelades från kyrkorgeln och ett brudpar med följe tågade in. Detta var en överraskning.
Det var Kjell Angset och Randi Broks, båda medlemmar i Drammenlenkerne, som sedan
vigdes av den kvinnliga prosten Astrid Blellebö Bayagan och med länkarna fanborg i bakgrunden. En stämningsfull högtid och särskilt intressant för oss svenskar som fick
vara med om ett norskt bröllop.
På söndagen fortsatte medlemsvården fram till avslutningen. Treffen avslutades värdigt och högtidligt med att Drammenlenkerne överlämnade De Norske Lenkers flagga till
Oslo 79 och Oslo 89 att användas vid deras jubileumsfirande.
På hemvägen var vi alla överens om att vi varit med om en fin träff och att vi ser fram emot nästa inbjudan från Norge.